НОВИНИ

Най-малко 82-ма са убити при въздушен удар на арабската коалиция в Сана

Най-малко 82-ма души са убити, а 534 - ранени, при въздушен удар на водената от Саудитска Арабия коалиция по траурна зала, пълна с опечалени, в столицата на Йемен Сана, съобщи Ройтерс, като се позова на изпълняващия длъжността здравен министър в правителството на бунтовниците хуси Гази Исмаил.

bnt avatar logo
от БТА /АР - архив
21:28, 08.10.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света
убити въздушен удар арабската коалиция сана

Асошиейтед прес цитира друг висш представител на министерството, според когото борят на жертвите и ранените не е окончателен.

Йеменски източници от силите за сигурност и медици казват, че сред жертвите и ранените има висши военни представители и служители по сигурността от редовете на шиитските бунтовници, които се бият срещу международно признатото правителство на президента Абд Рабу Мансур Хади, както и от редиците на техните съюзници - предани хора на бившия президент Али Абдула Салех.

Оглавената от Саудитска Арабия коалиция подкрепя правителството на Хади в бушуващата в Йемен гражданска война, припомня АП.

Mеждувременно арабската коалиция отрече да има няма никакво участие в днешния въздушен удар в Сана, заявиха източници от оглавената от Саудитска Арабия коалиция.

Категорично не е имало подобна операция по такава мишена, каза източник, цитирайки потвърждение от командването на коалиционните сили.

Не сме извършвали въздушни операции в района на Сана, където е станала експлозията, посочи коалицията и в комюнике, цитирано от ТАСС.

По нови данни на здравното министерство в Сана, цитирани от Франс прес, загиналите са повече от 100, а ранените - над 520.

Според ТАСС, която се позовава на телевизия "Ал Арабия", жертвите надхвърлят 150.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Французи протестират срещу плана за разселване във Франция на мигранти
Французи протестират срещу плана за разселване във Франция на мигранти
Избори идат, да обещаваме!
Избори идат, да обещаваме!