НОВИНИ

Най-малко петима убити при стрелба в нощен клуб в мексикански курорт

Най-малко петима души са убити при стрелба в нощен клуб в мексиканския курорт Плая дел Кармен. Стрелбата избухнала около 2:30 ч. пред клуб, в който се провеждал фестивал за електронна музика. Според управата на крайбрежния щат Кинтана Роо, където се намира Плая дел Кармен, четирима мъже са застреляни, а една жена е починала, след като била стъпкана при настъпилата паника.

bnt avatar logo
от БТА
18:57, 16.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
По света
петима убити стрелба нощен клуб мексикански курорт

Има 15 ранени, един от тях е в много тежко състояние. Властите казаха, че са задържани четирима души, но не е ясно дали нападателят е сред тях.

Директорът на полицията в Кинтана Роо, Родолфо дел Анхел, каза пред местна телевизия, че стрелбата избухнала след кавга между хора вътре в клуба, и че е открит огън и по охранителите, притекли се да прекратят разпрата.

Загиналите при стрелбата са двама канадци, италианец и колумбиец, съобщи на пресконференция прокурорът на щата Мигел Анхел Печ. Според прокурора стрелецът е бил еден. Той е влязъл в клуб "Синия папагал" и започнал престрелка с човек, който вече бил там. Печ отбеляза, че не става въпрос за терористично нападение.

В изявление на сайта на музикалния фестивал се посочва, че четирима души са убити и 12 - ранени при стрелба, извършена от един човек.

Десетдневният фестивал за електронна музика Би Пи Ем (BPM от Bartenders, Promoters, Musicians) се организира в Плая дел Кармен всяка година от 2008 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Театрален уикенд в Сатиричния театър
Театрален уикенд в Сатиричния театър
Две обвинения срещу генерал Кирчо Киров за присвояване на 10 000 000 лева
Две обвинения срещу генерал Кирчо Киров за присвояване на 10 000 000 лева