НОВИНИ

Най-много бебета се родиха в “Майчин дом” през 2017 г.

Първото дете за новата 2018 година за “Майчин дом” се роди в 00:46 часа, момченце е, тежи 3420 гр. и е 50 см. Най-големият акушеро-гинекологичен център в страната "Майчин дом" изпрати 2017 г. с 3910 бебета, родени в болницата.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:29, 01.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
бебета родиха майчин дом 2017

“В “Майчин дом” се раждат най-много бебета от цялата страна. Това се дължи на високия професионализъм на всички специалисти и на грижата, която е на световно ниво в болницата”, каза изпълнителният директор на “Майчин дом” доц. Иван Костов. “Благословени сме отговорността за майките и техните рожби да е същността на работата ни”, допълни доц. Костов в първия ден от новата година.

Интересен факт е, че статистиката от години е категорична - най-много зачевания има в дните по Коледа и Нова година.

В “Майчин дом” се намира и най-добрата Неонатологична клиника, която през тази година е поела грижата за над 730 недоносени бебета, родени в болницата или приети от други родилни клиники.

През 2017 г. в “Майчин дом” са се родили 134 двойки близнаци и едни тризнаци.

Изминалите 12 месеца бяха изключително успешни за лечебното заведение, което откри иновативна за България лаборатория за диагностика на HPV, който предизвиква рак на шийката на матката, и продължи да подобрява медицинското оборудване и условията за пациентите. Скоро предстои откриването на ремонтираната послеродова клиника, лаборатория за неинвазивна диагностика на плода, работи се и по създаване на отделение за диагностика и хирургия на рака на млечната жлеза.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четири убийства в Лондон в новогодишната нощ
Четири убийства в Лондон в новогодишната нощ
Около1.60 евро ще струва преминаването по новия път от България към Ниш
Около1.60 евро ще струва преминаването по новия път от България към Ниш