НОВИНИ

Най-много катастрофи на територията на Пловдивска област за 2018 г.

3095 катастрофи са станали на територията на Пловдивска област за 2018 година и това я нарежда на едно от челните места за пътнотранспортни произшествия в страната. Тежките катастрофи са 919, 74 души са загубили живота си.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
19:14, 03.01.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Статистиката на МВР сочи, че в близо 97 процента от случаите шофьорите са виновни за инцидентите на пътя.

Ботьо Гиргинов - говорител на ОД на МВР - Пловдив: Основни причини за ПТП-тата са несъобразената скорост, неспазването на дистанция, отнемането на предимство и отнемането на предимство на пешеходците.

Според Корнелия Петкова, загубила преди две години съпруга си в инцидент на голям пловдивски булевард, инфраструктурата в Пловдив също допринася за големия брой пътнотранспортни произшествия.

Корнелия Петкова: Хората сме си едни и същи, и в Пловдив, и в София и дори на всякъде по света може би инфраструктурата позволява да се развива такава висока скорост на определени участъци.

Пловдив е лидер и по броя на загиналите в катастрофи. Всеки пети, загубил живота си, е пешеходец. Новата година също не започна добре, вчера тук на това кръстовище отново имаше катастрофа с 4-ма пострадали. 2.08

Роднини на загинали предлагат при инциденти, станали след употреба на алкохол, наркотици и превишена скорост, да се промени формулировката на деянието в НК.

Корнелия Петкова: Да отпадне формулировката непредумишлено убийство, а да се третира като предумишлено убийство защото то си е точно такова.

Една от причините за многото катастрофи в Пловдивска област е равнинният терен, който предполага превишаване на скоростта. На автомагистрала "Тракия" също стават много инциденти с ранени и пострадали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неудобства за пътниците между метростанцията на СУ и бъдещата на Орлов мост
Неудобства за пътниците между метростанцията на СУ и бъдещата на Орлов мост
Красимир от Шкорпиловци не дочака белодробна трансплантация
Красимир от Шкорпиловци не дочака белодробна трансплантация