НОВИНИ

Най-много са потърсили помощ в токсикологията на "Пирогов" по празниците

По-малко потърсили спешна помощ, но повече случаи в токсикологията. Такава е равносметката на "Пирогов" за празничните дни. Наличието на над 5 промила алкохол в кръвта е най-шокиращият случай на злоупотреба. Повече са били пациентите с кардиологични проблеми. Добрата новина е, че няма пострадали деца.

Айше Сали
от Айше Сали
19:15, 27.12.2017
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Отрупана трапеза и празнично невнимание. Болничната статистика на коледното веселие отчита 1900 души в "Пирогов" през изминалите 4 дни. 300 от потърсилите помощ са останали за лечение, а 60 са пациентите, преминали през операционната.

проф. д-р Асен Балтов, изп. директор на "Пирогов": Най-натоварени са били токсикологията и травматологията, където са приети 41 пациенти, 15 от тях са с тежки алергични реакции, свързани с храни и медикаменти, 8 алкохолно повлияни, едно семейство с натравяне от въглероден окис в следствие на неправилно горене на въглища.

Снегът в планината е отвел 90 души в травматолгията за празниците.

проф. д-р Асен Балтов, изп. директор на "Пирогов": Имаме няколко случая на ски травми вече, счупвания на глезените най-често и увреждане в колянната става.

Добрата новина е, че по време на коледните празници няма пострадали деца, нито пък пострадали от пиратки. Има обаче един любопитен случай, несрещан от години - трима души са приети, защото объркали антифриза с ракия.

Течността против замръзване уврежда силно черния дроб и може да доведе до ослепяване. Засега пациентите остават под наблюдение, а с всички приети от началото на годината болницата отчита 214 хиляди преминали през нейните специалисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няколко души бяха ранени при експлозия в супермаркет в Санкт Петербург (ВИДЕО)
Няколко души бяха ранени при експлозия в супермаркет в Санкт Петербург (ВИДЕО)
​След пожара в Бойчиновци: Много обаждания за помощ на хората, останали без дом
​След пожара в Бойчиновци: Много обаждания за помощ на хората, останали без дом