НОВИНИ

​"Най-мрачният час", донесъл Златен глобус на Гари Олдман, излиза на 2 февруари

Филмът "Най-мрачният час" на Джо Райт, донесъл "Златен глобус" на Гари Олдман за ролята на Чърчил, е по нашите екрани от 2 февруари, съобщават разпространителите.

bnt avatar logo
от БТА
16:17, 08.01.2018
Чете се за: 00:58 мин.
Още
​най мрачният час донесъл златен глобус гари олдман излиза февруари

С цитат на героя си Гари Олдман започна своята реч, след като спечели отличието: "Имам обикновени вкусове - задоволявам се само с най-доброто". Той най-точно описва превъплъщението на великия актьор в една от най-значимите личности на 20-и в. Петдесет и деветгодишният актьор беше спряган за фаворит на всички големи церемонии от сезона на наградите в Холивуд и в неделя вечерта очакванията на критици и фенове се оправдаха, след като той получи наградата за най-добър актьор в филмова драма.

Олдман не забрави да благодари на екипа и актьорите, с които са създали един от киношедьоврите на сезона. Разбира се, в речта си той не пропусна и горещите теми, които вълнуват меката на киното сега, както и да изкаже благодарност на съпругата си, която по думите му се шегувала пред приятели, че в продължение на година вечер си лягала с Уинстън Чърчил, а сутрин се събуждала до Гари Олдман, отбелязват от екипа.

"Най-мрачният час" е драматичната и вдъхновяваща история на четири седмици през 1940 г., през които Чърчил проявява куража, нужен да промени историята на човечеството. Филмът проследява събитията от ранните дни на Втората световна война, когато падането на Франция е неизбежно, а Великобритания преживява най-мрачния час, в който се бори срещу нарастващата опасност от инвазия на германците.

Докато неудържимите сили на нацистите настъпват, а войските на Съюзниците са притиснати на плажовете на Дюнкерк, съдбата на Западна Европа тежи на плещите на наскоро избрания министър-председател Уинстън Чърчил /номинирания за "Оскар" Гари Олдман/. Докато маневрира между политическите си врагове, той трябва да се изправи пред най-важния избор в живота си - да се договори с Хитлер и да спаси британския народ, като плати ужасяваща цена, или да продължи битката напук на минималните шансове за победа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масова ледена сватба в Китай
Масова ледена сватба в Китай
България U18 се класира на Европейското първенство
България U18 се класира на Европейското първенство