НОВИНИ

Най-новата колекция на Джорджо Армани беше показана в Милано

Седмицата на мъжката мода прет-а-порте в Милано приключи с представяне на колекцията на Джорджо Армани. За сезона пролет/лято 2017 г. 81-годишният моден дизайнер е проектирал облекла от обработени естествени материи - памук и лен. Силуетът е деструктириран, но все така изящен. Панталоните са широки, а под саката се носят леки плетени облекла.

bnt avatar logo
от БТА
19:27, 21.06.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още
новата колекция джорджо армани беше показана милано

"Колекцията е разработена под мотото "преодоляване на границите" с желанието да подкрепим промените, като същевременно останем верни на етноса", заяви дизайнерът. Преобладаващите цветове са екрю, сиво, бежово, пастелно синьо, бургундско червено. Мъжът, облечен от Армани, обича да носи шапки и често смесва синия със сивия цвят или се осланя на контраста между цветовете. Представени бяха и якета от кариран плат.

Това издание на Седмицата на модата в Милано ще се запомни с неучастието на 11 модни къщи, лейбъли и дизайнери, сред които Роберто Кавали, "Ботега Венета", Ерменеджилдо Дзеня, "Бриони" и Антонио Марас.

Пред представители на медиите Армани отбеляза, че му омръзнало да представя колекцията си в последния ден на седмици на модата. При това в последния ден на тази седмица на модата нямало друго дефиле, освен неговото. "Не трябва винаги аз да показвам последен колекцията си", каза той.

По време на "зимното" издание на Седмицата на модата в Милано през януари Армани представи колекцията си също във вторник, но заедно с тези на Dsquared2 и Дирк Бикембергс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори ден издирват изчезнало дете от карловското село Богдан
Втори ден издирват изчезнало дете от карловското село Богдан
Разчистват опасни дървета в парковете в  София
Разчистват опасни дървета в парковете в София