НОВИНИ

Има ли победител след най-очаквания дебат в САЩ Клинтън-Тръмп

Кой е победителят в дебата, кои бяха най-запомнящите се моменти и как реагира публиката? Тоня Димитрова обобщава.

bnt avatar logo
от БНТ
20:20, 27.09.2016
Чете се за: 01:27 мин.
По света

Битка между адвоката и търговеца - това видяхме в нощта на първия президентски дебат. И в повечето случаи адвокатът печелеше. Хилари контролираше с хирургическа точност ситуацията. Но от друга страна Доналд Тръмп се представи по-убедително в първата и най-гледана част от дебата, посветена на икономиката.

Дни ще бъдат необходими за точен анализ на реакцията на американските избиратели, но първите проучвания сочат категорична победа за кандидата на Демократическата партия - Хилари Клинтън. Според Си Ен Ен 62 на 100 от зрителите са харесали именно нея повече, срещу 27 на 100 за Тръмп. Проучване на Политико показва сходни резултати. Дори медии, традиционно подкрепящи републиканската идея, признават триумфа на претендента от нежния пол.

Първоначалната реакция на обикновените американци беше, че дебатът не е бил съществен. Нито един от кандидат-президентите не е успял да изложи аргументи, които да привлекат повече избиратели на тяхна страна. Клинтън спечели словесния дуел като умело пускаше въдицата към Тръмп. Тя е и авторът на едни от най-забавните моменти.

Вижте кои бяха те!

;

Подсмърчането на Доналд Тръмп се превърна в истинска сензация в интернет.

Минути след началото на дебата в Туитър беше създаден профил на подсмърчането, а всеки път щом Доналд Тръмп вдишаше силно през носа си, се появяваше нов туит.

Стрелбата с туитове срещу репулкинаския кандидат не секна. Много, много съм загрижен за здравето на Тръмп? Какво ли крие?, пише в един от постовете.

Друг туит гласи - За да бъдеш президент на тази страна, трябва да си издухаш носа, но Тръмп вече беше издухан на дебата.

Самата Хилари също не беше пощадена. Облечена е като бутилка с чили сос - може би е жест за латиносите, гласи един от туитовете.

На прицел беше усмивката й. Хилари Клитнън не се е усмихвала толкова общо за 30 години, пише репортер в Туитър.

А друг пита кой каза на Хилари да се усмихва все едно е на рождения ден на внучка си?

Този президентски дебат влиза в историята не само защото за първи път в него участва жена и мъж без политическо минало, не само защото вероятно ще се превърне в най-гледаният. Тази нощ беше поставен и друг рекорд - най-много туитове. Но освен това словесният сблъсък не успя да покаже по какво политиката на Хилари Клинтън в Белия дом ще се различава от тази на сегашния президент Барак Обама.

Според някои оценки Трмъп пък е направил най-лошото си представяне на дебат от началото на надпреварата. До финалната права остава малко повече от месец, а дотогава има още два дебата - първият от тях следва на 9 октомври.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пострадалите при падане на асансьор в София не са в тежко състояние
Пострадалите при падане на асансьор в София не са в тежко състояние
Руши се подпорна стена на парка в Разград
Руши се подпорна стена на парка в Разград