НОВИНИ

ТОП 5 на най-предпочитаните дестинации за селски туризъм в Родопите

Родопите са предпочитано място за летен отдих на хора от всички краища на страната. От години почти навсякъде се развива селски туризъм. Кои са най-предпочитаните дестинации – вижте в нашата седмична класация ТОП 5.

bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 18.06.2017
6289
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Родопите са предпочитано място за летен отдих на хора от всички краища на страната. От години почти навсякъде се развива селски туризъм.Кои са най-предпочитаните дестинации –вижте в нашата седмична класация ТОП 5.

На пето място зрителите на БНТ 2 са поставили село Храбрино, което се намира на 15-ина километра от Пловдив.

Гавраил Рафаилов
"Често идваме тук с приятели, събираме се, правим си пикничета, въздухът е доста по-различен от града."

Орехово заема четвърта позиция в нашата класация. Оттук минава най-дългата в България екопътека, която започва в село Хвойна и стига до Гърция.

Третото място е отредено за село Арда, което е разположено в живописна долина. Оттук тръгват туристически пътеки, водещи към изворите на река Арда и връх Ком.

Альоша Карабельов
"Много интересна дестинация за моето семейство е посоката село Арда в Родопите, тъй като пътувайки за там, задължително се отбиваме в пещера "Ухловица", която е много интересна. Продължавайки в същата посока, се минава през село Могилица, където са Агушевите конаци.

Ако сте избрали до посетите района на ардинското корито, трябва да се отбиете и в село Смилян, което поставихте на втора позиция в нашата класация. Тук се отглежда прочутият смилянски фасул, а от часовниковата кула, издигаща се в центъра на селото, се вижда цялото поречие на река Арда.

Нашата класация убедително печели село Ягодина, където се намира една от най-красивите пещери в България - Ягодинската.

В пещерата могат да се видят сталактити, сталагмити, сталактони. В района на селото се намира панорамната площадка "Орлово око". От нея се открива спираща дъха гледка към величествените Родопи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На живо по БНТ Световната лига по волейбол: България - Аржентина
На живо по БНТ Световната лига по волейбол: България - Аржентина
Садик Хан: Трагедията в Гренфел Тауър е била предотвратима
Садик Хан: Трагедията в Гренфел Тауър е била предотвратима