Родопите са предпочитано място за летен отдих на хора от всички краища на страната. От години почти навсякъде се развива селски туризъм. Кои са най-предпочитаните дестинации – вижте в нашата седмична класация ТОП 5.

Най-предпочитаните дестинации за селски туризъм в Родопите

6.78%

11.86%

0%

16.95%

22.03%

30.51%

3.39%

0%

8.47%

Гласуването е спряно.

Родопите са предпочитано място за летен отдих на хора от всички краища на страната. От години почти навсякъде се развива селски туризъм.Кои са най-предпочитаните дестинации –вижте в нашата седмична класация ТОП 5.

На пето място зрителите на БНТ 2 са поставили село Храбрино, което се намира на 15-ина километра от Пловдив.

Гавраил Рафаилов
"Често идваме тук с приятели, събираме се, правим си пикничета, въздухът е доста по-различен от града."

Орехово заема четвърта позиция в нашата класация. Оттук минава най-дългата в България екопътека, която започва в село Хвойна и стига до Гърция.

Третото място е отредено за село Арда, което е разположено в живописна долина. Оттук тръгват туристически пътеки, водещи към изворите на река Арда и връх Ком.

Альоша Карабельов
"Много интересна дестинация за моето семейство е посоката село Арда в Родопите, тъй като пътувайки за там, задължително се отбиваме в пещера "Ухловица", която е много интересна. Продължавайки в същата посока, се минава през село Могилица, където са Агушевите конаци.

Ако сте избрали до посетите района на ардинското корито, трябва да се отбиете и в село Смилян, което поставихте на втора позиция в нашата класация. Тук се отглежда прочутият смилянски фасул, а от часовниковата кула, издигаща се в центъра на селото, се вижда цялото поречие на река Арда.

Нашата класация убедително печели село Ягодина, където се намира една от най-красивите пещери в България - Ягодинската.

В пещерата могат да се видят сталактити, сталагмити, сталактони. В района на селото се намира панорамната площадка "Орлово око". От нея се открива спираща дъха гледка към величествените Родопи.