Носителят на две титли “Най-силен мъж на Америка” за 2014-а и 2015-а година Димитър Саватинов се завърна за кратко в родния си град Гоце Делчев. Най-напред той посети училището, в което е завършил средното си образование. Той е двукратен носител на титлата “Спортист на годината” в родния си град. Днес той се срещна и със студенти в Югозападния университет.

Гоце Делчев

Силен като физика, нежен и чувствителен като характер –така го усетиха ученици и студенти, с които се срещна в Гоце Делчев и Благоевград.

"По време на състезание какво си казвате?"

Димитър Саватинов: “Давай Митко ти си българин!” Това определено ми минава през главата всеки път, преди да тръгна, преди да излезна.”

Успехите си Димитър Саватинов дължи на три правила, които спазва: да имаш цел, да я осмислиш до най-малката подробност, и труд, много труд.

Димитър Саватинов: “Ако искаш да си първи, трябва да спреш, като свършиш, защото е много лесно да спреш, като се умориш. При нас е, като се умориш, тогава да започнеш.”

Следващите две цели пред неврокопския богатир е да спечели състезанието “Най-силен мъж на света” и “Арнолд класик”. Това са и двете най-тежки силови състезания в стронгмен за тази година.