Един диск - реверанс към Романтизма, записа клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров. Това е първият им проект, след като станаха носители на наградата Ехо Класик. И този път те се доверяват на диригента Йордан Камджалов. Само за седмица дискът им вече е препоръчван от музикалните редактори на големите радиостанции в Германия, възторжени са и отзивите на световните професионални издания за класическа музика.

За Аглика и Любен това е 14-ият им компакт диск. Програмата е избрана изцяло от звукозаписната компания, с която работят от години. Интересното е, че в селекцията пада един композитор, с чиито етюди започва пътят на невръстните пианисти.

Школата с упражнения на Черни всява ужас у всяко дете, което за пръв път сяда пред клавишите. В компакт диска Любен и Аглика показват едно друго нежно лице на композитора. Чак сега разбират колко дължат на часовете работа върху неговите етюди в ранното си детство.

Наистина той ни е давал в ръцете по това време, когато сме свирили неговите етюди, ни е давал боичките и четчиците, с които по-нататък да можем да постигнем именно тази брилянтна музика, именно тази лекота на музиката, това дихание, което тук може да бъде чуто.

Другият концерт в диска е на Макс Брух. Аглика и Любен повдигат завесата какъв точно е техният стил, когато записват нов диск.

Ние обичаме да записваме на цяло и много изнервящо ни действа, ако трябва да повтаряме. Опитваме се един компакт диск да има свежестта и въздействието на едно концертно изпълнение.
Разбира се трябва да призная една звукозаписна дейност е далеч по-придирчива към най-малкия шум, към най-малкия трепет, например прискърцане на стол, прожектор, ако направи направи някой шум, ако някакво насекомо случайно е влязло пеперудка или муха, ако е лято. всичко това трябва да се прекъсне и наново да се повтори и това е изнервящият момент.

Двамата ни пианисти усещат все по-силно тежестта на своята слава в света на класическата музика. Наградата Ехо Класик ги прави още по-големи перфекционисти в новите им начинания. Едно от тях е предстоящия концерт в Пловдив - родния град на Аглика, където двамата пианисти ще свирят през юни за първи път от цели 18 години.