НОВИНИ

Найден Зеленогорски: Нужен е разговор за бъдещето на десницата

Реформаторският блок не успя да влезе в новия парламент, въпреки призивите за консолидация на гласовете на хората, които подкрепят т. нар. стара десница. Със 107 399 гласа реформаторите стигнаха до 3,06% и не прескочиха бариерата. Политическият съвет на РБ подаде оставка. Гост в студиото на "Денят започва" бе председателят на предизборния щаб на РБ и зам.-председател на ДБГ Найден Зеленогорски.

bnt avatar logo
от БНТ
08:47, 30.03.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Според него, един нов разговор за бъдещето на българската десница е важен, за да се даде оценка на българското правителство, на усилията в парламента, на политиките, да се оформят приоритетите, които са важни за българската десница. И като извънпарламентарни сили да можем да даваме оценка и да влияем върху политическите процеси в България, допълни Зеленогорски.

Найден Зеленогорски - председател на предизборния щаб на РБ и зам.-председател на ДБГ: Вчера Националния координационен съвет на РБ прие оставката на Политическия съвет. Оценяваме участието в тези избори и резултатите от тях като слабо. Предложихме на останалите колеги, част от българската десница да започнем един нов разговор за нея, който включва и единодействие. Иначе къде сбъркахме - вероятно има грешки и в кампанията, вероятно основната ни грешка пред тези 300 хиляди десни избиратели е, че ние не успяхме да се явим заедно. За съжаление това се случва вече няколко пъти в българската политическа история. За съжаление винаги с един и същ край и опитите за обединение, за консолидация водят към успех. След което започват деструктивни процеси.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в законодателството затварят Централноевропейския университет в Будапеща
Промени в законодателството затварят Централноевропейския университет в Будапеща
Агнешкото поскъпва три пъти по пътя от фермата до магазина
Агнешкото поскъпва три пъти по пътя от фермата до магазина