Движение „България на гражданите" няма да участва на евроизборите заради непостигнатото обединение вдясно. Днес в Плевен заместник-председателят на партията Найден Зеленогорски изтъкна, че със съпартийците си през последните шест месеца са положили всички усилия за обединение на дясното политическо пространство.

Найден Зеленогорски обясни, че концепцията на Движение „България на гражданите" за евроизборите е била обединената десница да се бори за два мандата в европарламента, последвана от решителна битка заедно на местния вот, както и на прогнозирания предсрочен парламентарен вот.

Найден Зеленогорски, заместник-председател на ДБГ: Това, че десницата няма да бъде заедно на тези избори, е голяма беда и за дясното, и за България, защото в България е нужна алтернатива, а тя трябва да се изгражда стъпка по стъпка. Ние няма да участваме в тези братоубийствени войни. Смятаме, че това е достойно. Очевидно е проблем и на лидерско ниво, и невъзможност да бъде разчетен урокът, който са написали избирателите, защото ние, когато сме заедно, печелим.

Зеленогорски призова десните политици да намерят това, което ги обединява, а не това, което ги разделя и припомни успешния пример в Плевен, където има обединение вдясно и през 20 от последните 29 години управлява десен кмет.