НОВИНИ

Найден Зеленогорски: Очевидно е, че има една сериозна атака към РБ

Ако ние получим мандат, тогава ще има ситуация, тогава Изпълнителния съвет на РБ ще я обсъди и ще решим дали да го върнем или да търсим действия в посока евентуално кабинет. Това заяви в "Още от деня" съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 22.11.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

По думите му, след консултациите с президента имаше среща на мнозинството в НС, където най-високи фактори в ГЕРБ категорично казаха, че в рамките на този парламент не биха подкрепили по никакъв начин ново правителство. "Това автоматично отхвърля възможността ние да вземем мандат и да се опитаме да го реализираме. Според мен, очевидно е, че отиваме към предсрочни парламентарни избори и те ще се случат в края на март - началото на април", обясни Зеленогорски.

На въпрос дали има някаква връзка между повдигнатите вчера обвинения на здравния министър Петър Москов и евентуално на военния министър Николай Ненчев утре, вероятно за МиГ-овете, Найден Зеленогорски отговори:

"Очевидно е, че има една сериозна атака към РБ. Надявам се в тази атака да не се вместват и държавни институции. Но да обвинят здравния министър Петър Москов и след два часа да се окаже, че съдът сваля наредбата за пръстовите отпечатъци със свое решение, горе долу това е вероятност 1:4000, т.е. два пъти да удари светкавица на едно и също място. Ако обвинят и военния министър Николай Ненчев, макар че се надявам това да не случи, защото и двамата министри са много почтени хора, хора, които работят по закон, познавам добре казусите и които работят в интерес на националната сигурност. Но да обвинят и него утре, вероятността е 1:10 000."

Вижте целия разговор с Найден Зеленогорски в "Още от деня"
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В село Кривня събират средства за възстановяване на църквата
В село Кривня събират средства за възстановяване на църквата
Най-малко 14 души са ранени след  земетресението в Япония
Най-малко 14 души са ранени след земетресението в Япония