НОВИНИ

Ангел Найденов: БСП няма да подкрепи мандат от трета политическа формация

В студиото на "Още от деня" зам.-председателят на ПП "БСП лява България" Ангел Найденов заяви, че БСП няма да подкрепи мандат от трета политическа формация за съставяне на правителство.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:28, 23.11.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

В момента сме в период на предварителни консултации уточни Ангел Найденов. БСП и парламентарната група категорично са заявили на тези консултации, че няма да ползват мандата,че не виждат възможност в рамките на този парламент да се състави нов кабинет, което означава липса или отказ на каквато и да е подкрепа от страна на БСП. Найденов поясни, че партията по никакъв начин не предлага и не оказва каквото и да е давление на сега действащия президент за участие на представители на БСП в служебно правителство и провеждане на избори в най-кратки срокове.

„Не бихме подкрепили евентуално ползване на мандат от трета политическа формация за създаване на експерти, програмни правителства и т. н.“, допълни Найденов.

„Колкото повече продължават тези консултации, разговори, свикване на консултативен съвет по национална сигурност, в което няма нищо лошо, разбира се, толкова повече се съкратява възможността за назначаване на служебно правителство“, заяви Найденов.

„Моето лично мнение, аз имам резерви към изцяло мажоритарна избирателна система по начина, по който тя беше предложена“, каза той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Километрични задръствания в Лос Анджелис заради Деня на благодарността
Километрични задръствания в Лос Анджелис заради Деня на благодарността
Неправителствена организация търси място за нов парк в София
Неправителствена организация търси място за нов парк в София