Лидерът на новата партия "Брекзит" Найджъл Фараж вероятно ще бъде разследван от Европейския парламент за твърденията, че не е декларирал близо половин милион паунда. Те са получени под формата на дарения от бизнесмена-милиардер Арън Банкс, срещу когото пък Националната агенция за борба с престъпността води разследване, пише "Индипендънт", цитиран от БНР.

© БГНЕС

След референдума за Брекзит Найджъл Фараж е получил около 450 000 паунда в натура под формата на кола със шофьор, платен наем и сметки за струващо над 4 милиона жилище в лондонския квартал "Челси", както и луксозни пътувания до САЩ за срещи с крайнодесни политици.

Нито един от тези "подаръци" обаче, фактури за които са станали достояние на телевизионния Канал 4, не е деклариран от Фарадж в Европейския парламент.

"Индипендънт" цитира писмо на един от квесторите в ЕП, които отговарят за финансовите и административни дела, в което се призовава председателството на парламента да разследва спешно тези сведения за прикриване на конфликт на интереси.

Това става само дни преди провеждането на евроизборите в Обединеното кралство, в които се очаква партията "Брекзит" на Найджъл Фараж да спечели победа.

Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"

Първи митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит"

В Великобритания днес се проведе първият голям митинг на новата партия на Найджъл Фараж "Брекзит". Стотици хора се събраха в Биримингам, където Фараж...