НОВИНИ

Найджъл Кенеди ще изнесе два концерта в България

Английският цигулар Найджъл Кенеди ще изнесе два концерта в България тази есен - на 17 септември в София в зала 1 на НДК и на 18 септември в Пловдив в Античния театър, съобщиха организаторите.

bnt avatar logo
от БТА
15:55, 05.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
Още
найджъл кенеди изнесе два концерта българия

Музикантът, с рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена /за запис от 1989 г. на "Годишните времена" на Вивалди, с над 2 млн. продадени копия/, ще представи у нас своя нов иновативен прочит на "Новите четири годишни времена" - с ново звучене и различна визия.
Найджъл Кенеди и неговият бенд от четирима музиканти идват в България по покана на Лондонския фестивал на българската култура и на "София Симфоникс" с диригент Любка Биаджони.
Освен "Новите четиригодишни времена" поднесени от Найджъл Кенеди и неговия бенд, заедно с музикантите от "София Симфоникс" с диригент Маестра Любка Биаджони, в програмата са включени още балкански ритми - от класика до фолклор, етно и джаз импровизации. Специално участие ще има и Лондонският български хор, с диригент и солист Десислава Стефанова и Ваня Ватралова-Станков /сопран/.
Акцент в програмата ще бъде и световната премиера на три произведения на композитора Георги Андреев, написани специално за предстоящите концерти на Найджъл Кенеди у нас.
Билетите и за двата концерта се пускат в продажба днес на цени от 20 до 50 лв. за София и от 20 до 40 лв. за Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Париж бяха представени колекциите на модните къщи Диор и Скиапарели
В Париж бяха представени колекциите на модните къщи "Диор" и "Скиапарели"
Ниска финансова грамотност сред гимназистите
Ниска финансова грамотност сред гимназистите