НОВИНИ

"Наздраве" за Октоберфест (СНИМКИ / ВИДЕО)

Най-големият фестивал посветен на бирата - Октоберфест беше открит с пищни тържества и атракции. В Мюнхен, където се провежда фестивала мерките за сигурност са изключително високи. Очаква се очаква 6 милиона души от целия свят да посетят събитието.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
22:17, 16.09.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Специална процесия с каляски, духов оркестър с традиционни баварски носии и хиляди хора белязаха началото на тазгодишния Октоберфест. През почивните дни се очаква около половин милион души да опитат от пенливата напитка.

Освен, че това е най-големият фестивал за бира в света, Октоберфест е и най-големият фолклорен фестивал, като на него могат да се видят десетки мъже и жени, които обличат традиционните за Баварския регион носии.

Символичното откриване на събитието става, след като кметът на Мюнхен Дитер Райтер отвори една от бъчвите с бира.

Мерките за сигурност са изключително високи. Навсякъде има полиция, а стюардите са 650 - с 200 повече отколкото миналата година. Създадени са специални входове и изходи, където посетителите ще бъдат проверявани.

Камери с висока резолюция също ще следят за нередности. Но въпреки всичко немското "Прост", което означава "Наздраве" ще оглася Мюнхен в продължение на 16 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Начало на Европейската седмица на мобилността
Начало на Европейската седмица на мобилността
​Рокгрупата Ю Ту анулира концерт в Сейнт Луис заради размирици​
​Рокгрупата Ю Ту анулира концерт в Сейнт Луис заради размирици​