НОВИНИ

Назначена е комисия за закриването на Изпълнителната агенция "ЕСМИС"

Правителството назначи ликвидационна комисия за уреждане на правоотношенията във връзка със закриването на Изпълнителната агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи" (ИАЕСМИС). Това съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от БТА
13:28, 06.07.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
назначена комисия закриването изпълнителната агенция есмис

Сред основните задачи на комисията са организирането на дейностите по съхранение и стопанисване на движимото и недвижимото имущество в архива на ИАЕСМИС и предаването му на новата Държавна агенция "Електронно управление", оформянето на счетоводните документи, свързани с разходите на агенцията, изготвянето на протоколи-описи на движимото и недвижимото имущество, което е било предоставено на ИАЕСМИС, и др.
За председател на ликвидационната комисия е избран досегашният ръководител на ИАЕСМИС Красимир Симонски, който ще бъде подпомаган от още трима членове.
В периода от влизането в сила на промените в Закона за електронното управление до приемането на устройствен правилник на Държавната агенция "Електронно управление" изпълнението на функциите и финансирането на ИАЕСМИС продължават по досегашния ред. Обезщетенията за прекратяване на правоотношенията със служители от ИАЕСМИС ще са за сметка на бюджета на закриващата се структура, определен за 2016 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха рекордно количество хероин на границата
Задържаха рекордно количество хероин на границата
Приета е нова Национална стратегия за хората с увреждания
Приета е нова Национална стратегия за хората с увреждания