НОВИНИ

Назначенията в държавния сектор в Румъния ще бъдат замразени

Бившият румънски премиер Виктор Понта, който е и бивш председател на Социалдемократическата партия /СДП/ в Румъния, заяви снощи, че желае да сформира нова политическа формация, която да привлече гласовете на разочарованите от начина, по който Ливиу Драгня ръководи партията в момента, информира днес вестник "Гъндул".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:34, 24.07.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света
назначенията държавния сектор румъния бъдат замразени

Понта уточни, че не става въпрос за проект в рамките на СДП, а за нова политическа конструкция.

"Пуска се в действие един стартъп", посочи Понта, който през юни беше изключен от СДП.

Същевременно вестник "Адевърул" пише днес, че опонентите на председателя на СДП Ливиу Драгня вътре в партията правят опозиция във Фейсбук.

Ливиу Драгня бе взет за мишена от редица сегашни и бивши колеги, които го критикуват заради твърдата ръка, с която управлява партията. Бившите премиери от СДП Виктор Понта и Сорин Гриндяну, евродепутатът от СДП Каталин Иван и бившият министър от СДП Еуджен Теодорович, който в момента е съветник в правителството на Тудосе, отправят редовни нападки по адрес на Ливиу Драгня, публикувайки съобщения в страниците си във Фейсбук, информира изданието.

За шокиращо съобщение на румънския премиер Михай Тудосе, че се блокират всякакви назначения, пише днес вестник "Евениментул зилей" и допълва, че премиерът Тудосе е заявил, че назначенията в държавния сектор ще бъдат замразени.

Тудосе уточни, че ще има и изключения, а всеки ръководител на ведомство ще може да отблокира някои позиции на базата на основателна и ясна мотивация.

"Всички казват, че има нужда от постове, за да се работи ефективно. Хайде да видим колко ефективни са тези, които вече са назначени и да ги сложим да работят", каза Тудосе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фондация Пловдив 2019 и Френският институт търсят нови проекти за Капана
Фондация "Пловдив 2019" и Френският институт търсят нови проекти за "Капана"
​71-годишен тексасец спечели конкурс за двойник на Ърнест Хемингуей
​71-годишен тексасец спечели конкурс за двойник на Ърнест Хемингуей