Тройна съдебно-медицинска експертиза е назначена за изясняване на причините за смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница. Бебето, което е настанено в неонатологичното отделение, е в стабилно състояние.

От сряда ще започне рехабилитация на едната ръчичка на бебето, която е с пареза вследствие на раждането.

Аутопсията на починалата жена ще се извърши в Стара Загора. като резултатите от нея се очаква да са готови до десет дена.

Нейните близки настояват за наказания, ако бъде доказана лекарска грешка. В болница в момента се извършват проверки от здравната инспекция в града и Изпълнителна агенция Медицински одит.

33-годишна родилка почина в областната болница в Сливен

33-годишна родилка почина в областната болница в Сливен

33-годишна родилка е починала в областната болница в Сливен. Информацията беше потвърдена пред БНР от началника на отделението по "Анестезиология и ин...

Директорът на болницата д-р Васислав Петров очаква резултатите от проверките, но не намира пропуски в работата на колегите си.

д-р Васислав Петров, директор на МБАЛ „Иван Селимински", Сливен: По време на раждането смятам, че екипът е действал адекватно. Това, което се е наложило - подпомагане раждането ѝ с инструментарни методи - налагането на форцепс - е било нужно, според това, което ми обясниха колегите, и според това, което аз прочетох в медицинската документация. А защо почина самата родилка все още не можем да кажем, крайната диагноза ще дойде след провеждане на аутопсията.