НОВИНИ

НДК светва в оранжево срещу насилието над жени

Зонта клуб “Света София“ за трета поредна година ще стартира 16 дни за борба с насилието над жени и деца с осветяването на НДК в оранжево. На фасадата на Двореца ще се спусне транспарант със символа на кампанията: част от дамско лице и око със сълза.

bnt avatar logo
от БГНЕС
17:17, 24.11.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
ндк светва оранжево насилието жени

Kампанията “Зонта казва НЕ” се провежда всяка година от 25 ноември (Международен ден за елиминиране на насилието над жените) до 10 декември (Световен ден на човешките права) и е част от кампанията на ООН Orange the world за елиминиране на насилието над жени и момичета.

Емблематични сгради, забележителности и градски пространства в целия свят ще бъдат осветени в оранжево, ще се провеждат множество акции и дискусии, чиято цел е да се даде гласност на проблемите, свързани с насилието над жени.

Оранжев ретро трамвай ще се движи по улиците на града.

Тази година към кампанията се присъединяват “Столичен електротранспорт” ЕАД, Софийската опера и балет, "Радио СВ такси", Съюзът на транспортните синдикати в България.

Акцентът ще бъде поставен върху повишаване обществената нетърпимост срещу посегателствата над личността и достойнството. В 16-е дни във фоайетата на Операта преди представленията, на Женски пазар, пред НДК ще се раздават информационни материали. Софийска опера и балет ще осигури билети за посещение на спектакли на жени и деца от рискови групи.

От 16:30 часа – от площад "Възраждане" потегля оранжев ретро трамвай по маршрут пл. "Възраждане" – кв. "Иван Вазов" – НДК. В 17:30 часа с осветяване на фасадата на Националния дворец на културата в оранжево се дава старт на 16-е дни за борба с насилието и агресията. В 18:30 часа Софийската опера и балет светва в оранжево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министрите на отбраната на Турция и Русия обсъдиха ситуацията в Северна Сирия
Министрите на отбраната на Турция и Русия обсъдиха ситуацията в Северна Сирия
Мария Габриел бе преизбрана за трети път за заместник-председател на ЕНП Жени
Мария Габриел бе преизбрана за трети път за заместник-председател на ЕНП Жени