НОВИНИ

Не е упражнявано насилие срещу дъщерите, държани под ключ в Свищов

Продължават проверките и разследването по случая с двете сестри, които в продължение на години са живели затворени от майка си в дома им в Свищов. Вчера след сигнал на съседи полицията влезе в дома и задържа майката за разпит. Дъщерите са били открити в една от стаите на къщата, неадекватни и в тежко психическо и физическо състояние. Съседите са потресени от случилото се.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:06, 17.01.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Сигналът в полицията подал Владимир Петров. Мъжът казва, че се усъмнил, че в тази къща от години са заключени дъщерите на 65- годишната му съседка Пепа.

Владимир Петров - съсед: „Преди четири месеца, видях жената и я попитах къде са ѝ дъщерите, каза че са в София, след няколко дена, че пак са тръгнали и взех да се усъмнявам!"

Съседи на семейството разказват, че не са виждалите двете сестри в продължение на години, като по думите им една от тях имала видими психически отклонения.

Янка Манчева - съсед: „Те се държат много особено. Не мога да си обясня нейното поведение предвид това положение, в което се намират дъщерите ѝ. Трябвало е да потърси помощ!"

Силвана - съсед: „Външно жената изглежда много скромна, тиха!"

Проверката на полицията показала, че срещу двете жени не е упражнявано насилие и те не са изведени от социалните. След разпитите майка им е освободена. За „По света и у нас" от районната прокуратура в Свищов заявиха че по случая все още има много неизяснени и дори странни обстоятелства. Разследването продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Благоевград изгражда видеонаблюдение в града и в зоните за отдих
Община Благоевград изгражда видеонаблюдение в града и в зоните за отдих
Учени определиха главната опасност, свързана с консумацията на сол​
Учени определиха главната опасност, свързана с консумацията на сол​