Лидерът на партията на Владимир Зеленски „Слуга на народа“ - Дмитрий Разумков, заяви, че засега не може да съобщи името на бъдещия премиер.

© БГНЕС

„Министърът на вътрешните работи се предлага от премиера. Той ще бъде избран от коалиция, сформирана след новата Върховна Рада. Смятам, че малко трябва да се почака. Засега не мога да кажа, кой ще бъде премиер“, каза Разумков на брифинг в изборния щаб на партията.

След огласяването на предварителните резултати от изборите Юрий Бойко, лидерът на втората в надпреварата партия „Опозиционна платформа – За живот“, каза, че Украйна ще се промени и ще се върне на пътя към мира.

Бившият президент Петро Порошенко пък заяви, че неговата партия „Европейска солидарност“ е готова да обедини силите си в новия парламент с всички политически сили, които поддържат европейския курс на страната.

„Готови сме както за стратегическо, така и за ситуационно сътрудничество с всички, които поддържат курса към пълноправно членство в Европейския съюз и НАТО“, заяви Порошенко в щаба на партията си. Той подчерта, че смята за „идейно близка“ партията на Святослав Вакарчук „Глас“.

Първи екзит пол: Партията на Зеленски печели предсрочните избори в Украйна

Първи екзит пол: Партията на Зеленски печели предсрочните избори в Украйна

Партията "Слуга на народа" на президента Володимир Зеленски печели предсрочните избори с 43,9% от гласовете, сочат резултатите от първия екзит пол в У...