НОВИНИ

Не може да има такава трагедия без човешки и технически грешки

Не може да има такава трагедия в 21 век без човешки и технически грешки. Такова мнение изразиха в студиото на "Още от деня" зам.- председателят на ПГ на Реформаторския блок Борислав Великов и членът на транспортната комисия в парламента от БСП Георги Свиленски.

bnt avatar logo
от Татяна Кръстева
19:13, 12.12.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според Борислав Великов макар и в оставка правителството се справя адекватно, създава необходимата координация и организация на всички служби. Както министър Москов, така и службите за спешна помощ, председателят на БЧК Христо Григоров са реагирали навреме.

"Ако можем с някакви законодателни инициативи да помогнем трябва да го направим незабавно" заяви Великов.

;

Георги Свиленски заяви, че е готов с критики към управляващите, но няма да ги отправи днес. "Всеки един от нас и като опозиция и като управляващи има своята частица вина, за това което се случи, за това което трябва да се направи след това. По-важно е какво чувстват хората в Хитрино. За тях е бела важна минутата, за която е дошла пожарната. За тях тя е била равна на час. От тук насетне трябва да се види в такива ситуации как да се реагира и хората да усещат подкрепата на институциите. Нека държавата да си свърши работата", допълни Свиленски.

По думите му само машиниста не може да е виновен. Има норедба за преминаването на опасните товари. Тези влакове с опасни товари трябва да минават транзитно през населените места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърти обвиняем по делото за бартера с ваксините
Четвърти обвиняем по делото за бартера с ваксините
Ученик с медал от Международното състезание по природни науки в Индонезия
Ученик с медал от Международното състезание по природни науки в Индонезия