НОВИНИ

Не откриха отклонения в качеството на горивата след проверката в Сливенско

Няма отклонения в качеството на горивото от взетите проби при извършената внезапна проверка на бензиностанции Сливенска област. От днес Държавната агенция за метрологичен и технически наздзор проверява качеството на горивата, изправността на измервателните уреди и зарядните станции за газ. Съставени са три акта за нарушения свързани с неизправност на газколонки, манометри и нивомери.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
20:05, 09.10.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

При пълна конфидециалност, дори за служителите от три дирекции на Държавната агенция по метрологичен и технически надзор от цялата страна, стартира днес изненадваща проверка по бензиностанциите в Сливенския регион.

Иво Атанасов, ДАМТН (Държавна агенция метрологичен и технически надзор): Ще обхванем максимален брой обекти, тъй като сме изкарали всички налични екипи. Резултатите ще се получават на място, за да може, ако се установи някакво несъответствие да предприемаме незабавно принудителни мерки и да спрем разпространяването на некачественото гориво.

Отклоненията от стандартите на горивата водят до сериозни повреди в двигателите на автомобилите. Тодор Митев, който зарежда от бензиностанции в цялата страна, казва, че се е случвало да попадне и на некачествено гориво.

Тодор Митев: Не върви, гори, ... има си и хубави горива, има които не ми харесват... рядко са които не ми харесват. ...

Въпреки че преди седмица е минала проверка от сливенския метрологичен надзор, сега в една от бензиностанциите ще бъдат направени предписания за липсващи обозначения на газовата инсталация

Стоян Христов, управител на бензиностанция: Ще го оправим това. Винаги всичко, което са ми предписвали като проверка е било изпълнявано, защото знаете, че след като предписанието не се изпълни, следва акт.

От проверените днес пет обекта и десетте проби от бензин и дизел няма отклонения в качеството и в съдържанието на биогориво. Проверките по бензиностанциите продължават до края на седмицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Освобождават задържания за убийството на Виктория Маринова
Освобождават задържания за убийството на Виктория Маринова
Орбан и Ердоган потвърдиха укрепването на връзките между Унгария и Турция
Орбан и Ердоган потвърдиха укрепването на връзките между Унгария и Турция