НОВИНИ

Не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в дома на бившия легионер

Засега не са намерени незаконни оръжия или взривни вещества в имота на Иван Пачелиев от тополовградското село Орешник, които се барикадира в къщата си и стреля по полицаи при опита да му бъде връчена призовка. Това казаха от Районната прокуратура в Тополовград.

bnt avatar logo
от БНТ
11:29, 22.02.2018
Чете се за: 00:21 мин.
У нас

Пачелиев притежава 2 дългоцевни оръжия и пистолет, за които има разрешително. Документите обаче ще се проверяват е уточнил наблюдаващият делото прокурор Христо Джонджоров. Процесуално-следствените действия огледи, претърсване и изземване ще продължат и днес. Те са били предизвикани от подозрения на разследващите след реплики при задържането на мъжа.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че е повдигнато обвинение на 35-годишният бивш легионер. Текстът предвижда лишаване от свобода до 3 години или поправителен труд. В сила също от снощи е 72-часовата мярка "задържане под стража" постановена от прокуратурата. Предстои обвинението да внесе искане за за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане по стража" спрямо Иван Пачелиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дебати за бюджета и управлението на ЕС в Брюксел
Дебати за бюджета и управлението на ЕС в Брюксел
Полски Тръмбеш вече ще изхвърля битовите си отпадъци на депото в Шереметя
Полски Тръмбеш вече ще изхвърля битовите си отпадъци на депото в Шереметя