Най-малко 40 души загинаха при пожар в болница в Южна Корея. Ранените са над 60. Много от пострадалите са в тежко състояние и според спасителите броят на загиналите ще се увеличи. Все още не са ясни причините за трагедията.

© БТА

Пожарът лумнал в спешното отделение на болницата в град Мирян. По това време в сградата имало около 200 души. Започнала евакуация на пациентите, но много починали по пътя за други болници.

Чой Ман-У, директор на пожарната служба в гр. Мирян: Успяхме да овладеем пожара и да спрем разпространяването му на другите етажи.

Близо до болницата се намира старчески дом. Обитателите му също бяха евакуирани.

Това е най-мащабният пожар в Южна Корея от десетилетия. Разследващите се опитват да разберат причините за трагедията. Според някои източници, в болницата не е имало пожарогасители.

Преди месец 29 души загинаха при пожар във фитнес клуб в град Чечхон. Тогава причините за големия брой жертви бяха няколко. Оказа се, че не е имало аварийни изходи, неправилно паркирали автомобили са попречили на спасителната операция. Разследването откри наличието на запалими материали в конструкцията на сградата.

Десетки жертви на пожар в болница в Южна Корея

Десетки жертви на пожар в болница в Южна Корея

Над 40 души загинаха при пожар в болница в Южна Корея. Ранените са около 60. Трагедията станала в град Мирян.