НОВИНИ

Не се налага спешна кръводарителска акция за пострадалите жители на Хитрино

Към момента не се налага организирането на спешна кръводарителска акция, но Кръводарителският център към шуменската болница работи и всеки, които желае, може да дари кръв. Това съобщи на Областния щаб за защита на населението при бедствия и аварии директорът на Регионалната здравна инспекция в Шумен д-р Пепа Калоянова.

налага спешна кръводарителска акция пострадалите жители хитрино
bnt avatar logo
от БНТ
14:46, 11.12.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

След приключване на операцията по обезопасяване на цистерните ще бъде извършен оглед в къщите и дворовете в Хитрино от инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните и при констатирани случаи на умрели животни ще бъдат предприети мерки за тяхното обезвреждане в екарисажа, каза директорът на ОДБХ д-р Катя Райкинска. Тя съобщи, че към момента няма информация за мъртви или болни животни.

От Регионалната здравна инспекция ще бъде извършен контрол на водоизточниците в района, като бъдат взети проби за показателите на водата при осигуряване на достъп на екипите от инспекцията, уточняват от пресцентъра на областна администрация.

Учебният процес в училището в Хитрино ще бъде преустановен, докато е необходимо. Министерството на образованието и науката е изразило готовност да предостави финансови средства за ремонт на сградата на училището, със заповед на министъра е сформирана и група за психологическа подкрепа, която ще работи на място след възстановяване на учебния процес.

Кметовете на общините в област Шумен са изразили на заседанието пълната си подкрепа и готовност за съдействие към жителите на община Хитрино, а при необходимост - да участват с техника и доброволните си формирования във възстановителните операции.

Областният управител Донка Иванова е благодарила на всички за пълната съпричастност и подкрепа за жителите на Хитрино, за изразената готовност за съдействие и подпомагане на всички институции и хора от цялата страна. Ситуацията се следи и при необходимост ще бъдат предприети допълнителни мерки и инициативи в помощ на пострадалите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
160 жертви след срутване на покрив на църква в Нигерия
160 жертви след срутване на покрив на църква в Нигерия
Над 20 загинаха след взрив в коптска църква в Кайро
Над 20 загинаха след взрив в коптска църква в Кайро