В София тази година изборните книжа се приемаха в "Арена Армеец" и зала "Универсиада". В изборната нощ предаването на протоколите премина без голямо напрежение. Рано сутринта изборните книжа бяха предадени успешно. Обработването на една избирателна секция отнемаше около 20-30 минути. Въпреки добрата организация обаче и този път имаше неуредици, свързани с транспорта, който трябваше да извозва хората обратно.

София

Първите успешно предали изборните си книжа излязоха от зала "Арена Армеец" още в 22:20.

"Всичко е организирано засега. Ние си го предадохме за 20 мин. Вземаха ни. Нямаше забили компютри, нямаше припаднали хора".

За да няма припаднали тази година бяха взети превантивни мерки. За това този път изборните книжа се предаваха на две места в зала "Универсиада" и "Арена Армеец". И ако на предните избори 19 души проверяваха 1500 членове на секционни избирателни комисии, то сега 17 проверяха 500.

"Повече хора, по-добре разпределено е мястото вътре. Няма такова сблъскване, струпване. По-добре е.

Известно забавяне имаше при зала "Универсиада", където се събираха изборни книжа и от вота за кмет на "Младост". Заради много бавната обработка на данните, последните бусове с хора дойдоха в 5 сутринта.

Жана Иванова - председател на 23 РИК: Има два протокола, имат доста грешки, по протоколите за референдума, там има повече грешки, но и протокола е малко по необичаен от до сега правените избори.

Голямото чакане обаче, оказа се, е на тръгване.

"Половин час чакаме да бъдем извозени поне до мястото от където сме тръгнали. Цял ден сме били на избори и сме изморени. Крайно време е да ни отпуснат маршрутни и да ни приберат.

За организацията по транспорта отговорят районите общини. Все пак средно предаването на изборните книжа, отнемаше между един и три часа.