В Пловдив недоразумение с изписване на името на избирателка почти не провали правото й да гласува. Членове на секционна комисия не успяха да открият името й в избирателния списък. Жената все пак успя да даде вота си, но със съдействието на екип от БНТ.

Повече за ситуацията вижте от прякото включване на Димитър Димитров.

Пловдив

Една буква в името на Мариана Прусорова можеше да я изпрати да гласува на адрес в Пазарджик, на който обаче не живее от години или да търси съдействие за издаване на удостоверение,с което да бъде записана в 28 секция в Пловдив.

Марияна Прусорова: Нямах възможност да гласувам, нямаше ме в избирателните списъци. От две години съм регистрирана на съответния адрес, в интернет проверката показа, че трябва да гласувам тук, обаче не ме намериха в списъка.

Повторна проверка, вече с екип на БНТ - репортера Мариела Хубинова и оператора Стоян Станчев, показа, че името на Мариана е изписано правилно с буквата А, но членовете на комисията са направили търсене с буква Я. Така откриването в избирателните списъци вече беше лесна задача.

Под средната за страната е избирателната активност в Пловдив към 9.30 ч. До 4-те процента стигна тя само в Район Централен. В останалите райони на Пловдив е между 2 и 3 на сто.

Назначиха заместници на неявили се титуляри от СИК - Пловдив

Назначиха заместници на неявили се титуляри от СИК - Пловдив

В Пловдив и областта изборният ден започна нормално. На места състава на секционните избирателни комисии се запълва със заместници на неявилите се тит...

Още по темата ЕВРОИЗБОРИ 2019