НОВИНИ

Недостиг на лекари в Спешна помощ - Варна

Осем лекари не достигат в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна. Това допълнително натоварва екипите, които в момента работят там. Липсата на медици се усеща най-вече през лятото, когато работата се увеличава.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
12:26, 26.06.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Липсата на медици в Центъра за спешна медицинска помощ е проблем от години. Лекарите помагат на пациенти от цяла Варненска област, обслужват и част от кметство Обзор, което е към съседната област Бургас.

Д-р Мая Рашева - директор на Център за спешна медицинска помощ - Варна: Той е хроничен проблем, но все пак успяваме да направим графиците, така че да бъдат попълнени голяма част от екипите.

Според д-р Рашева, заплащането не е сред основните причини за липсата на медици в спешната помощ.

Д-р Мая Рашева - директор на Център за спешна медицинска помощ - Варна: Работата тук е стресова, с голямо физическо натоварване и кариерното развитие не е достатъчно за тези хора, така че те си търсят друга реализация.

Вакантните бройки в центъра се усещат най-вече през лятото, когато натоварването е по-голямо заради туристите. Не са малко и фалшивите повиквания.

Д-р Мая Рашева - директор на Център за спешна медицинска помощ - Варна: Най-често се касае за лица в нетрезво състояние... и екипът като отиде на място не намира никой.

Центърът за спешна помощ вече разполага с три нови линейки, които са напълно оборудвани с медицинска апаратура. Очаква се да пристигнат още 19. С тях автопаркът на Спешния център ще бъде напълно обновен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат се 250 965 лв. за стипендии на ученици за спортни успехи
Отпускат се 250 965 лв. за стипендии на ученици за спортни успехи
​Създават Национален координационен център за безопасно движение по пътищата
​Създават Национален координационен център за безопасно движение по пътищата