НОВИНИ

Недостиг на паркинги за тежкотоварни автомобили около Русе

Превозвачи от Русе настояват за пореден път за изграждането на паркинги за изчакване в подстъпите на Дунав мост. Идеята отлежава от близо 2 години. В момента източната част на съоръжението, на изхода за Силистра, пустее. В същото време булевард „България” се превръща в нерегламентиран „паркинг” за стотици тежки автомобили.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
19:09, 29.12.2015
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Непосредствено до действащата част на Граничния пункт има и още една източна зона, където има изградени по 8 платна за вход и изход от страната. Там стоят заключени граничен полицейски участък и склад на митницата.

"Буферният паркинг е готов е от много години-само дето няма кой да разреши да се ползва. Това, което виждате, е едно място, което може да събере около 500 камиона”,коментира Валентин Бянов - председател на Съюза на тежкотоварните превозвачи - Русе.

Според водачите на товарни автомобили, в момента те са принудени да се редят в дълги колони по булеварда и да чакат с часове.

„То това че няма абсолютно никаква инфраструктура, няма дори кошчета за отпадъци, да не говорим за тоалетни. А там хората са стояли по 14, по 15, по 20 часа, когато въведоха плащането с дебитни и кредитни карти на Дунав мост", добави Валентин Бянов.

Според областната управа в Русе, идеята за т.нар. „буферен” паркинг може да се осъществи едва когато приключи строителството на разширението на жп надлеза над пътя Русе - Силистра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проблеми с изкупуването на тютюнa
Проблеми с изкупуването на тютюнa
Глад за химици и строителни инженери в Русенско
Глад за химици и строителни инженери в Русенско