НОВИНИ

Недоволство в Перник заради площадка за обезвреждане на химични вещества

Недоволство в Перник заради нова площадка за обезвреждане на отпадъчни химични вещества. По план тя трябва да е до кварталите "Изток" и "Църква". Жителите на града са против третирането на опаковки, замърсени от опасни вещества, да става на метри от домовете им.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:52, 21.02.2020
6497
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Химик от предприятието заяви пред БНТ, че мястото е площадка за временно съхранение на отпадъци, най-вече химични вещества - бракувани или с изтекъл срок на годност. Намерението е тези вещества не само да се съхраняват, но и да могат да се преработват в крайни вещества, които да не са опасни.

Пред БНТ недоволни жители споделиха, че се притесняват, тъй като не са уверени как ще бъде осъществяван контрол върху тази дейност.

Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че хората не получават обяснение от собствениците в конкретната фирма, които по думите му тихомълком се опитват такова инвестиционно предложение да мине.

Станислав Владимиров, кмет на Перник: Такъв тип производство няма как да минава тихомълком. Когато има обяснение какво точно ще се прави, тогава и хората ще са спокойни. Ние разговор не сме провели, обяснение от този инвеститор не сме чули. Топката е в МОСВ, в РИОСВ.

Вижте и още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвета Караянчева определи като неуместно шествието на президента Радев
Цвета Караянчева определи като неуместно шествието на президента Радев
Пловдивски села са пред протест заради изискването за винетка
Пловдивски села са пред протест заради изискването за винетка