НОВИНИ

Недоволство в Сотиря след дебатите за съкратеното съдебно следствие

Недоволство в сливенското село Сотиря заради дебатите за промяна на текстовете за съкратеното съдебно следствие. Близките на жестоко убитото момиченце Криси настояват да бъде отменена възможността за намаляване на присъдите за извършени тежки престъпления. Искането им беше внесено миналата седмица в Народното събрание с подписка, подкрепена от близо 20 000 души.

bnt avatar logo
от Р. Стефанова
18:12, 26.09.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Подписката беше инициирана след жестокото убийство на малката Криси през август и направените самопризнания на извършителя на престъплението.

Милка Георгиева, баба на убитата Кристин: Аз искам да направят разграничения, а на тези доживотни присъди да няма никаква замяна, защото моето дете беше убито по много жесток и брутален начин. За тези престъпления искам доживотна присъда. Мъката ми е много голяма. Тя е почернена отвън и отвътре душата ми затова ще се боря докрай.

Жители на село Сотиря и включилите се в националната подписка за отмяна на съкратеното съдебно следствие и премахване на възможността за намаляване на присъдата при тежки криминални престъпления не одобряват приетите на първо четене промени в НПК.

Йорданка Енчева, жител на с. Сотиря: Този човек, дето изнасили детето и сега да се намаля, за мен не е редно. Щом няма смъртна присъда би трябвало да има поне доживотна присъда, защото той като се върне.
Стефан Трайчев, жител на с. Сливен: Да си ги лежат какво са извършили да си плащат гяволъка. Да си носят наказанието.

Близките на малката Кристин от Сотиря обявиха, че започват гражданско неподчинение утре пред съдебната палата в Сливен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Берое, Локо Пд и Септември се класираха за осминафиналите за Купата на България
Берое, Локо Пд и Септември се класираха за осминафиналите за Купата на България
Пред БНР се проведе протест в защита на свободата на словото
Пред БНР се проведе протест в защита на свободата на словото