НОВИНИ

Неизплатени пари по клинични пътеки скараха болница и РЗОК- Пловдив

Неизплатени по клинични пътеки пари обтегнаха отношенията между болницата в Карлово и районната здравна каса в Пловдив. Директорът на лечебното заведение поиска подкрепа от колегията, за да бъде намерено решение, което да гарантира работата на болницата.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
15:30, 19.09.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

За три месеца районната здравна каса в Пловдив не е изплатила 112 000 лева на болницата в Карлово въпреки решение на пловдивския административен съд в полза на лечебното заведение.

Парите са за извършени дейности по 11 клинични пътеки в отделението по акушерство и гинекология. Болницата няма достатъчно щатни места за анестезиолози и затова в нея работят само четирима - един на пълен и трима на половин работен ден.

Управителят на болницата Христо Пелев е категоричен, че отговорността за това е на Магдалена Петрова - директор на Районната здравно осигурителна каса в Пловдив. Преди дни получил отказа и да бъдат изплатени 41 000 лева за медицински дейности в родилното отделение.

Д-р Христо Пелев - управител на МБАЛ "Д-р Киро Попов" Карлово: Имайте предвид, че отоплителния сезон ми струва 35 000 лева за зимата. Няма да издържа, или трябва да премина към 70-80% заплащане на заплатите, докато чакам решението на Административния съд, а другото е аз да се оттегля.

Според д-р Пелев Магдалена Петрова саботира работата на касата. А лекарският съюз в Пловдив декларира готовност да постави въпроса с финансирането на карловската болница и на национално равнище на 28 септември.

Д-р Костадин Чифлигаров - член на УС на БЛС - Пловдив: Колкото повече финансово се задълбават проблемите, толкова повече става ребром въпросът не дали ще раждат там жените, а просто дали ще работи тази болница. Защото персоналът няма да държи дълго.

Магдалена Петрова е в болнични - обясниха от районната здравна каса в Пловдив. Оттам коментираха, че ще изчакат решението на съда. Делото е насрочено за втори октомври, а решението на магистратите ще определи и съдбата на АГ отделението в Карловската болница.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има задържани за нападението в Роженския манастир
Има задържани за нападението в Роженския манастир
Мария Габриел: Технологиите трябва да служат на човека, а не обратното
Мария Габриел: Технологиите трябва да служат на човека, а не обратното