Нов вид кражба в Пловдив. В район "Южен" са подадени няколко сигнала от собственици, чийто автомобили - излезли от употреба, са откраднати. Предполага се, че старите коли са вдигнати със специална репатрираща техника, след което крадците са ги продали на части.

Пловдив

През последните дни в района са изчезнали две стари коли, паркирани пред блока на собствениците си. Автомобилите са били със залепени стикери, че трябва да бъдат премахнати, защото не са в движение.

Веско Михайлов – еколог в район "Южен": "За съжаление нямахме подобна акция и посъветвахме човека да се обърне към Първо районно. Просто да подаде жалба. Явно колата му е открадната."

За миналата година в район "Южен" са репатрирани 21 автомобила. Една от колите, която трябва да бъде премахната, е на Христо Николов. От 3 месеца автомобилът му стои пред блока, след като бил смачкан при катастрофа.

Христо Николов: "Предвиждам да бракувам или да я стегна, за да мога пак да продължа да я ползвам. А за тази и да я откраднат – няма да съжалявам."

Специална комисия, която обхожда и проверява за паркирани на общински терени стари коли. По наредба, ако в рамките на 2 години автомобилът не е минал технически преглед или няма регистрационен номер, до 3 месеца собственикът трябва да го премахне сам. В противен случай колата се репатрира на общински паркинг, след което се бракува.