Неизвестни лица са осквернили днес мозайка с образа на Майка Тереза на стена на площад Скендербег в Скопие, заливайки го с черна боя, предаде ТАСС. Според местни жители това е направено рано тази сутрин.

© снимка: БТА / АРХИВ
Папа Франциск обяви Майка Тереза за светица (СНИМКИ)

Папа Франциск обяви Майка Тереза за светица (СНИМКИ)

Майка Тереза, католическата монахиня, която посвети над половин век от живота си на най-бедните и неоправданите, бе обявена днес за светица от папа Фр...

"Просто не ни се вярва в наши дни някой да е способен на такова нещо. Майка Тереза е известна в цял свят с добротата и безкористността си", заяви жител на Скопие, като изрази надежда, че злосторникът ще бъде наказан.
Още не е известно кой е осквернил образа на католическата светица, и то в родния ѝ град по време на ежегодното честване на паметта ѝ и ден преди годишнината от смъртта ѝ.

Етническата албанка Агнес Бояджиу, известна повече с монашеското си име Майка Тереза, е родена в Скопие през 1910 година. Известна е със своята благотворителност, служене на бедните и болните. Лауреат на Нобелова награда за мир през 1979 г. На 4 септември 2016 г. бе канонизирана за светица от католическата църква.

Майка Тереза - Ангелът на бедните

Майка Тереза - Ангелът на бедните

От днес католическия свят има още една свята надежда, вярващите нов закрилник - Майка Тереза вече е Света Тереза от Калкута. Носителката на Нобелова н...