НОВИНИ

Некачествено асфалтиране във Владая

Само 15 дни след асфалтирането на ул. "Приплат" във Владая настилката пропадна. За това ни сигнализираха местни жители. Полагането на новия асфалт се наложило след ремонт извършен от дружеството "Софийска вода." Екипът ни подаде запитване към дружеството и само няколко часа по-късно пропадналите участъци бяха закърпени.

БНТ2-София
от БНТ2-София Карина Караньотова
19:35, 22.03.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Това е пропадналият асфалт, положен от фирмата "Софийска вода" в началото на месеца. По думите на хората от ул. "Приплат" настилката пропаднала след 24 часа. Многобройните запитвания и жалби до фирмата не дали резултат и затова те решили да потърсят помощ от телевизията. Рeакцията беше мигновенна.

"Този асфалт кога е положен?"

"Сега към 14:30, аз ги видех, един камион дойде и копаха нещо и като излязох и видях, че са асфалтирали."

Сега поизчистиха малко, разбраха, че ще идва телевизията."

В отговор на поставените въпроси от дружеството "Софийска вода" обясниха, че настилаката е пропаднала заради лошите зимни условия. Днес те положиха нов асфалт и ни увериха, че гаранцията за него е 5 години.

Според жителите обаче изпълнението на ремонта е крайно некачествено. Баба Иванка живее тук над 40 години. Пред къщата ѝ има шахта и огромни дупки.

"И като завали дъжд, става езеро, не може да се мине отникъде."

"С лодки трябваше да пътуваме, жената слага камъни, мъчи се на тея години."

Нито слагането на шахта, нито отводнителна тръба са помогнали за решението на проблема. Надеждата на владайци е за по-добра инфраструктура или поне за по-качествени ремонти. Жителите ще продължават да настояват пропадналата настилка да се ремонтира отново изцяло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Недоволство на земеделски производители от субсидиите
Недоволство на земеделски производители от субсидиите
Национален съвет ще контролира заболяемостта от морбили
Национален съвет ще контролира заболяемостта от морбили