НОВИНИ

Ненчев спира обществената поръчка за доставка на храна в армията

Министърът на отбраната Николай Ненчев спира обществената поръчка за доставка на храна за армията. Той обаче отказа да обясни какви са конкретните причини за това. Ненчев гостува в авиобаза Граф Игнатиево по повод на 65-годишнината от създаването ѝ. Там той съобщи, че до дни ще внесе в Министерския съвет проект за закупуването на нови изтребители за армията.

bnt avatar logo
от БНТ
19:37, 17.03.2016
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Спряната поръчка няма да се отрази на изхранването на армията увери Ненчев. През последните дни военният министър спря големи поръчки на въоръжените сили.

Николай Ненчев – министър на отбраната:

"Абсолютно безкомпромисен ще бъда към всички обществени поръчки, към които има някакви съмнения. Казвам го с цялата си категоричност. Онзи ден имах среща с председателя на Сметната палата, поисках и получих съгласие да направят пълна и обстоятелствена проверка за всички обществени поръчки до момента 35.

Министър Ненчев съобщи още, че до дни ще внесе в Министерски съвет проект за покупка на нов многоцелеви изтребител. Той се надява до края на годината да започне избор на доставчик, а през 2018 година в България да дойдат нови 8 изтребителя. Ненчев добави, че ще се сключи нов договор с Полша за модернизацията и закупване на двигатели за МиГ-29 и за тяхната логистична подкрепа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кюрдите в Сирия създават федерален регион
Кюрдите в Сирия създават федерален регион
Комисия решава проблемите на природен парк Витоша
Комисия решава проблемите на природен парк "Витоша"