НОВИНИ

Нено Димов: Екоинспекторите следят чистотата на морската вода и плажовете

Вече се работи по идеята за проекта на сепариращия завод, който ще бъде изграден в Регионалното депо за неопасни битови отпадъци край Созопол.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
11:44, 02.06.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Това стана ясно на изнесеното заседание на парламентарната комисия по екология в Бургас. Предвижда се от боклука да се рециклират желязото, пластмасата и стъклото, а останалите отпадъци - хартията и биоотпадъците, да се преработват до биогаз, от който ще се произвежда ток.

Сепариращият завод е първият по българското Черноморие и ще обслужва Созопол, Приморско и Царево. Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че екоинспекторите следят чистотата на морската вода и плажовете и е оптимист за предстоящия летен сезон.


Нено Димов - министър на околната среда и водите: "Чистотата на атмосферния въздух и фините прахови частици е тема номер едно, водите-нормално, не само защото сме на морето и кръговата икономика - отпадъците и по-специално пластмасите, също свързани с морето, но не само с морето. За да бъде силен един сезон трябва да бъде добро състоянието на околната среда и на водата на Черно море. Миналата година определено имаше подобряване, а колкото разбирам от министъра на туризма има много повече заявки за тази година, което означава, че с успехите и резултатите които имаме в околната среда - помагаме на туризма."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С надуваема лодка по река Камчия за два дни
С надуваема лодка по река Камчия за два дни
Рокери от Русе отбелязват Деня на Ботев
Рокери от Русе отбелязват Деня на Ботев