Започнаха спешни дейности за разширяване на коритото на река Чая край село Катуница. Министърът на околната среда и водите Нено Димов заедно с областният управител Здравко Димитров и експерти направиха обследване на района.

Катуница, Садово

Багери копаят брега срещу спуканата дига, като целта е да се промени течението на водата. Изпълнител на аварийния ремонт ще бъде „Напоителни системи", въпреки че все още няма яснота чия собственост е поддалата подпорна стена.

Частичното бедствено положение в Катуница ще остане в сила, докато дигата не бъде укрепена.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: В момента се отваря старото русло на реката, това, по което тя е текла допреди няколко години, за да може веднага след това да започне и ремонта на подпорната стена. Ще продължи работа, докато е необходимо, за да бъде обезопасен районът и колкото е необходимо ще се работи на непрекъснат режим. На този етап не смятаме, че има някакъв сериозен проблем.
Започна спешно разширяване на коритото на Чая

Започна спешно разширяване на коритото на Чая

Започнаха спешни дейности за разширяване на коритото на река Чая край пловдивското село Катуница. Целта е временно да бъде отклонено течението на река...