НОВИНИ

Необезопасен ремонт на подлез

Зрители на БНТ 2 сигнализираха за необезопасена ремонтна площадка в подлеза на Окръжна болница под булевард "Цариградско шосе". Заради липсата на обезопасителни ленти пешеходците минават през зейналите дупки и излетия цимент в ремонтирания участък, а възрастна жена е претърпяла инцидент именно заради тях.

Светлозара Лазарова
от Светлозара Лазарова
21:05, 23.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

В събота започва ремонтът на подлеза. Тогава счупените плочки са изкъртени и на мястото им остават дупки. В понеделник сутринта дупките са запълнени с цимент и парчета от плочки.

Диляна Дойнова
„Имаше излят цимент и части от плочки, в които хората газят. Нямаше как да се види предварително, че ги има, защото тук сутрин има много хора, които преминават.“

Около дупките са поставени обезопасителни ленти, но те падат. Така обектът остава необезопасен. По думите на работещите в магазините, няколко души са пострадали, докато преминават. Те сигнализират работниците за проблема и получават отговор, че лентите се късат и не могат постоянно да слагат нови.

Силвия Соколова
„В една цивилизована страна няма такова нещо, след като не се мисли за безопасността на хората. Те казват, те махат лентите. Чистейки си витрината, паднах. Падна една жена до магазина на колежката. Минават възрастни хора, минават деца, тичат деца, които слизат от автобусите, за мен това не са нормални неща.“

От Столичната община заявиха, че на работниците, които не са следили за спазване на безопасността, ще бъде направена забележка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ новини: Робот зад печката
ДРУГИТЕ новини: Робот зад печката
Проф. Пилософ: Не съм получил документ за освобождаване
Проф. Пилософ: Не съм получил документ за освобождаване