Необичаен шум е бил регистриран миналата седмица в деня на изчезването на аржентинската подводница "Сан Хуан" в Атлантическия океан. Това е станало недалеч от мястото на последната й регистрирана позиция, съобщи пред репортери в Буенос Айрес снощи говорителят на аржентинския военноморски флот Енрике Балби.

Откриха топлинен обект при издирването на изчезналата аржентинска подводница

Откриха топлинен обект при издирването на изчезналата аржентинска подводница

Самолет от военноморските сили на САЩ, участващ в издирването на изчезналата аржентинска подводница "Сан Хуан", откри на океанското дъно неизвестен об...

Продължава издирването на аржентинската подводница "Сан Хуан" с 44 души на борда, която изчезна на 15 ноември. Разследването напредва, макар и бавно. Необичаен шум бил засечен три часа, преди да бъде загубена всяка връзка с подводницата, близо до мястото, където се е намирала за последно.

Енрике Балби, говорител на аржентинския военноморски флот: Анализите показват, че сутринта на 15 ноември е регистриран шум, който съвпада със зоната, където подводницата е провеждала операция. По-конкретно, това е хидроакустична аномалия, засечена в 7.30 часа сутринта от сателитен телефон, на 30 мили северно от Мар дел Плата.

Какъв е бил този шум предстои да се анализира, но засега разследващите не потвърждават версията за експлозия. Аржентинският военноморски флот обаче призна, че подводницата е подала сигнал за авария, малко преди да изчезне връзката с нея. Командирът е обявил, че се отправя към базата в Мар дел Плата, на около 400 километра южно от столицата Буенос Айрес. Близките на моряците се молят за тях и не губят надежда.

Няма следа от изчезналата аржентинска подводница

Няма следа от изчезналата аржентинска подводница

Продължава издирването на изчезналата аржентинска подводница. Седемте сателитни сигнала, които вероятно са излъчени от подводницата "Сан Хуан", не са...