Пешеходци пресичат на кръстовището на бул. ”Васил Левски“ с ул. “Раковски“ масово по пътното платно, без да има нито пътека, нито светофар за тях. Откакто булевардът е двупосочен заради строежа на третата линия на метрото, автомобилното движение тук е особено интензивно. Това поставя на изпитание уменията на всеки пешеходец да се добере успешно до отсрещната страна на булеварда.

София

На кръстовището на бул. “Васил Левски”и ул. “Раковски” изглежда е прието пешеходците да пресичат по платното през интензивния автомобилен трафик. Пешеходни светофари и пътеки няма, защото има пешеходен подлез. Той обаче не е удобен за преминаващите.

„Ето виждате хората натоварили се с багаж, възрастни хора, които едвам се движат, те не могат да пресекат през тоя подлез, защото са много стръмни и неудобни и мръсни стълбите. Той беше често и затворен. Вътре има и някакво заведение, много странно.“

„Почти всеки ден го ползвам, вътре мирише на мухъл, събират се клошари, тия завеси са отвратителни, тъмно е и ме е страх, когато е вечер.“

Подлезът е тъмен, защото го осветяват само цветните лампи към заведението. Заведението, което е поставило и допълнителна украса, няма ангажимент за поддръжката и осветлението, обясниха от администрацията на Столичния район „Средец“, който отговаря за подлеза. Ново осветление обаче ще може да се постави най-рано след месец, когато ще бъде подписан договор с нова фирма за поддръжка на подлезите в целия район. А дотогава една пешеходна пътека през булеварда би намалила риска при пресичането му.