НОВИНИ

Неосветени тунели на главния път за Русе край Велико Търново

В двата тунела на главния път за Русе край Велико Търново от години няма осветление. Това установи репортерска проверка на „По света и у нас". Голяма част от старите лампи били счупени и вместо ремонтирани били премахнати. Така обаче от години водачите шофират в тунела в пълен мрак.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:41, 08.02.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Двата тунела са построени преди близо 50 години. От тогава до сега в тях не е правен почти никакъв ремонт. Осветителните тела от години не светели, а през 2012 със заповед на Областния управител били премахнати, защото имало реална опасност да паднат върху някоя преминаваща кола.

Пенчо Пенчев - Областен управител Велико Търново
„За да не доведат до инциденти ги премахнахме. Друго, което направихме беше почистване на растителност, която беше над тях, като по този начин по думите на специалисти се олекоти тежестта на самите тунели и по този начин се предпази от корозия на метала, който се намира вътре в тунелите"

Според шофьорите обаче преминаването в неосветен тунел е не по-малко опасно, особенно в онази част от деня, когато слънцето свети срещу водача.

Мариян Василев - автоинструкотр
„То го заслепява и в един момент влиза в мястото където не е осветено и е тъмно колкото и да осветяват фаровете, рязката промяна на светлината му намаля видимостта за момент"
Цветан Цонев - шофьор
„Това, че са къси тунелите не значи, че не трябва да има осветление. Това не е решение с премахване на светлините"
Пламен Петров - шофьор
„Поддръжката на пътя е безобразна. Най- големия проблем сега през зимата там е с висулките, които се образуват там и заледяванията, които ги има"

Водачите се надяват институциите да вземат спешни мерки по случая. Специалистите съветват когато преминаваме през неосветен тунел, задължително да включваме късите светлини на автомобила, да намалим скоростта и да се движим с повишено внимание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Възстановено е движението на товарни автомобили по пътя Ботевград - София
Възстановено е движението на товарни автомобили по пътя Ботевград - София
Община Гоце Делчев започва да строи околовръстен път
Община Гоце Делчев започва да строи околовръстен път