НОВИНИ

Непълнолетен е задържан в ареста за опит да умъртви друг непълнолетен

Окръжният съд на Бургас определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Петър Русев. Обвиняемият Русев е непълнолетен, частен ученик в гр. Девин. Живее постоянно в Копенхаген – Дания. Срещу Русев е повдигнато обвинение, за това, че на 8 юли в Китен, направил опит умишлено да умъртви Б. М., като му нанесъл няколко удара в областта на шията и гърдите с нож. В резултат на това причинил порезна рана от лявата страна на шията, порезно прободна рана в основата на врата и порезно прободна рана в дясна гръдна половина, която е проникнала в гръдната кухина.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:33, 09.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
непълнолетен задържан ареста опит умъртви друг непълнолетен

По отношение на Русев е повдигнато обвинение за извършено тежко умишлено престъпление, за което НК предвижда наказателна отговорност от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Съдът счита, че са налице трите комулативно предвидени предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На първо място, от данните по делото се установява, че обвиняемият не живее на посочения постоянен адрес в София. Постоянната му мобилност обосновава извод, че Русев има опасност да се укрие и да възпрепятства разследването, което е в своя начален етап.

Съдът приема, че може да се направи обосновано предположение за авторство на престъплението, по което е повдигнато обвинение срещу Русев. Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши престъпление. Съдът отчита начина и механизма на извършване на престъплението, а именно на обществено място, на централна улица, в присъствието на много хора. Обвиняемият се движи с хладно оръжие, вади го и започва да нанася удари по жизненоважни органи по тялото на своя приятел, Б.М., също непълнолетен. Тази проявена бруталност и жестокост изисква и налага според Окръжния съд на Бургас най-адекватната мярка за неотклонение към настоящия момент – „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на частна жалба или протест пред Апелативен съд – Бургас, в тридневен срок от днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой жертви в Донбас през юни
Рекорден брой жертви в Донбас през юни
Благотворителен базар Подай ръка на Славянка
Благотворителен базар "Подай ръка на Славянка"