НОВИНИ

Непочистените пътища във Варна пречат на доставките на дърва

Студеното време през последната седмица и проблемите с електричеството принудиха много хора от Варна и селата в областта да прибегнат до печките на дърва, за да отопляват домовете си. Това доведе до необичайно за сезона повишаване на търсенето на дърва за огрев.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
08:56, 14.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Хората, които традиционно се отопляват на дърва, си осигуряват необходимите количества още през лятото. Не всички обаче са успели да си купят необходимото количество за цяла зима.

Исмет Шукари
Те хората по принцип взимат по 1-2 кубика, поради липса на средства.. и в тези студени времена ги поизгориха и взеха да търсят.

Исмет е собственик на борса за дърва повече от 8 години. Има лоялни клиенти и държи на склад големи количества дърва. Казва, че много негови колеги предпочитат да зареждат често, но по малко. Затова и сега повечето борси за дърва във Варна нямат какво да предложат на клиентите си.

Исмет Шукари
В момента в гората не може да се влиза, в гората има по един метър сняг, даже и повече, просто това, което е на склад, като го продадем и не знам, времето не се ли оправи, не можем да заредим нови доставки.

Исмет споделя, че дори някои борси да имат дърва, самата доставка е предизвикателство. Често се налага хората сами да дойдат до борсата, за да си натоварят дърва.

Исмет Шукари
Тез уличките не са почистени, долу лед нагоре сняг, главния път е почистен, обаче иначе където влезеш и там оставаш. С колите, с пикапчета идват, щото иначе няма как.

За работниците на Исмет също е трудно. В най-големите студове са почивали, но от няколко дни насам, въпреки снега те цепят и подреждат дърва по цял ден. Въпреки това преработването върви бавно, а това забавя и доставките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасни ледени висулки във Враца
Опасни ледени висулки във Враца
Всички магистрали са отворени за движение
Всички магистрали са отворени за движение