НОВИНИ

Непочистените учици-непреодолимо препятствие за хората с увреждания

Непочистените от снега улици затрудняват всички, но за хората с двигателни проблеми те се превръщат в непреодолима пречка. В Добрич най-тежко е положението в кварталите, където е разкопано заради водния цикъл.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Карапанчева
14:27, 02.03.2018
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Андрей Колев живее в общинско общежитие зад бившия Медицински колеж. Днес трябва да отиде на контролен преглед, заради незарастваща рана на отрязания му наскоро крак. Това е втората му ампутация, заради измръзване.

Андрей Колев
“От 1 седмица съм блокиран, не мога да отида до болницата. Без пари съм, самичък съм и не мога да изляза – с инвалидна количка съм, с един крак съм и половина – другият и той отрязан и не мога да мръдна.”

Съседите му правят неуспешни опити да го изведат от капана. Подходът към главната улица „Калиакра” е разкопан от месец и няма машина, която да влезе в стеснения участък. Зад блока има друга улица, но е изключително стръмна и също непочистена.

Христо Христов
“Като падна снега, стана някакъв ад за живущите тука или примерно, за момчето, което е в инвалидна количка. Бърза помощ – автомобил, не виждам откъде трябва да дойде? Единственият вариант е хеликоптер!”

Специализираният автомобил за инвалиди на общината не може да проникне в снежните улици. Шефът на фирмата за зимно поддържане заяви, че паркираните леки коли пречат на техниката. Единствени на апела за помощ се отзоваха офроуд състезателите от Автомобилен спортен клуб Добрич. Момчетата вече трета година спасяват бедстващи хора. Но трийсетината млади мъже не могат да помогнат на всички. В района срещаме незрящ човек, който има проблеми и със слуха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Принц Хари и Меган Маркъл са поканили над 2600 души да гледат сватбата им
Принц Хари и Меган Маркъл са поканили над 2600 души да гледат сватбата им
В Берлин арестуваха руски кокаинов бос
В Берлин арестуваха руски кокаинов бос