НОВИНИ

Непрекъснати набези тормозят жителите на село Могилино

Крадците вземат, каквото намерят - зимнина, покъщнина, пари, често чупят и самите къщи. Не се страхуват, че ще бъдат заловени, защото в селските райони, обикновено един полицай отговаря за по 3-4 населени места и не смогва да ги обикаля. С промени в Закона за МВР се предлага реформа, при която 700 младши полицейски инспектори да се пренасочат към селата.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
07:24, 12.07.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

От години хората от русенското село Могилино се оплакват от почти ежедневни кражби. Преди по-малко от 3 месеца при грабеж беше убит и възрастен мъж. Въпреки преписките между полиция и прокуратура, убийците му още не са разкрити. И хората тук живеят в непрекъснат страх.

Цветелина Райчева: Има такива личности, контингент, влизат… досега беше в необитаеми къщи, сега и в обитаеми вече…

Хората от Могилино са разбрали, че, колкото и да ограждат и барикадират домовете си, не могат да спрат крадците. Затова някои от тях са решили да се бранят сами.

Стефан Цанев: Притеснен съм, притеснен съм. И какво става – значи принуждават хората къде легално, къде нелегално да си набавят оръжие… Тексас ли ще правим тука, да се въоръжаваме заради кокошкари разни.

Кметът на Могилино иска да се сложи видеонаблюдение в селото, но нямало пари. Затова разчита на обещаните промени и скоро един полицай вече да обхожда поне 2, а не три села.

Петко Антонов – кмет на с. Могилино: Има полица, който патрулираше в 2-те села и тогава имаше респект, нямаше такива престъпления…Хората са под стрес, изтормозени, крайно време е да се вземат мерки.

От МВР предлагат министерството и районните управления да се охраняват от служители на трудови правоотношения. По този начин ще се освободят между 500 и 700 младши инспектори, които ще попълнят недостига на полицаи в страната и така ще се повиши сигурността в малките населени места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на Иран е подкрепил сделката за реакторите за АЕЦ Белене
Президентът на Иран е подкрепил сделката за реакторите за АЕЦ "Белене"
Предлагат обща дейност на университетските болници в Пловдив
Предлагат обща дейност на университетските болници в Пловдив